Nέα-Ανακοινώσεις

Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ και τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο κ. Αβραάμ ΑΙΒΑΖΙΔΗ.

-Την 08/08/2019 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, συναντήθηκε  με τον Γενικό  Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, θέτοντας του το ζήτημα των λαθρομετανάστευσης τόσο στην περιοχή της Ειδομένης όσο και της Δοϊράνης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αθρόα διέλευση αυτών και την πολυήμερη κράτηση στα κρατητήρια των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και ιδιαίτερα αυτών που παρουσιάζουν μεταδοτικά νοσήματα. Την ανάγκη δακτυλοσκόπησης των λαθρομεταναστών από το Τ.Σ.Φ Παιονίας, εξοικονομώντας προσωπικό, καύσιμα, οχήματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ν.Καβάλα

-Αναδείξαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών λόγω της τεράστιας ταξιδιωτικής κίνησης που παρουσιάζει από την διέλευση τόσο των αλλοδαπών τουριστών όσο και των Ελλήνων, δημιουργώντας σειρές τριών και τεσσάρων χιλιομέτρων καθημερινά λόγω της έλλειψης και των βλαβών στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ,των  προβλημάτων της εφαρμογής διαβατηριακού ελέγχου Σένγκεν και τέλος  την μη επαρκή επάνδρωση από εξειδικευμένο Αστυνομικό προσωπικό.

-Καταγγείλαμε την συστηματική μη χορήγηση της μίας υποχρεωτικής εβδομαδιαίας ημερήσιας ανάπαυσης στο Αστυνομικό προσωπικό από την Διοίκηση του Α.Τ Κιλκίς και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ τόσο στο Α.Τ Κιλκίς όσο και στο Α.Τ Παιονίας.

-Εν συνεχεία επισκεφθήκαμε τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο κ. Αβραάμ ΑΙΒΑΖΙΔΗ του θέσαμε τα ίδια προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και επιπλέον του θέσαμε την έλλειψη λειτουργικών οχημάτων στην Δ.Α. Κιλκίς , την έλλειψη  αναμεταδοτών  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία του κέντρου διαβιβάσεων R/T 100 με τους σταθμούς περιπολιών και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους Αστυνομικούς από τις συνεχείς μετακινήσεις προς το Α.Τ Κιλκίς. Επίσης θέσαμε το πρόβλημα της στέγασης και σίτισης για του Αστυνομικούς που αποσπώνται στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια λειτουργίας της Ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

-Κατόπιν όλων τούτων ζητήσαμε  τόσο από τον  Γ.Ε.Α.Β.Ε για τα θέματα που συζητήθηκαν στον Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ όσο και σε αυτά που συζητήθηκαν στον Γ.Δ.Π.Κ.Μ Υποστράτηγο κ. Αβραάμ ΑΙΒΑΖΙΔΗ ,την ελευθέρωση όσο των δυνατό πιο γρήγορα το επιτρέπουν οι διαδικασίες, παράνομων μεταναστών-προσφύγων και ιδιαίτερα αυτών που φέρουν μεταδοτικά νοσήματα, την απομάκρυνση των Αστυνομικών που βρίσκονται στο Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Ν. Καβάλας και την δυνατότητα δακτυλοσκόπησης των μεταναστών στο Τ.Σ.Φ. Παιονίας. Την παρέμβαση για την χορήγηση του κατάλληλου εξοπλισμού για το Τ.Δ.Ε Ευζώνων και την στελέχωση του με επαρκή εξειδικευμένο προσωπικό. Την εύρεση άμεσης λύσης σχετικά με την λήψη ημερήσιων αναπαύσεων στο Αστυνομικό προσωπικό του Α.Τ Κιλκίς ,την ελαστικοποίηση του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ ώστε να υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων, τον τερματισμό των προσωρινών μετακινήσεων των Αστυνομικών προς το Α.Τ Κιλκίς. Του ζητήσαμε την συνέχιση αποσπάσεων επαρκούς αριθμού Αστυνομικών από την Δ.Α Κιλκίς, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών που διατάσσονται από το Αρχηγείο με έξοδα δημοσίου και τέλος ζητήσαμε για την απόσπαση των Αστυνομικών στην Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να υπάρξει μέριμνα για την διασφάλιση κατάλληλων καταλυμάτων και  την μέριμνα για την σίτιση των Αστυνομικών καθόλη την διάρκεια της απόσπασης τους.