Nέα-Ανακοινώσεις Δραστηριότητες

Παρέμβαση της ένωσης μας για την χορήγηση ειδικής αδείας σε συνάδελφους που πάσχουν από δυσιάτες ασθένειες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Έδρα : Ανθ/μου ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Γεωργίου 3

Τ.Κ. 61100 Κιλκίς, Fax: 2341027418,

Tηλ. Προέδρου: κιν. 6977075728,

Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 6974929852

Αριθ. Αποφ.: 68/94 Έτος ίδρυσης: 1994

email: easynkilkis@gmail.com, www.easynkilkis.gr

Kιλκίς,  21-01-2024     Aρ.Πρωτ.: 1/2024

 

 

Προς :  Π.Ο.ΑΣ.Υ
Κοιν: Ενημέρωση μελών ΕΑΣΥΝΚΙΛΚΙΣ.

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές Αρθ 10 παρ 3 Ν.27/1986.

 

Σύμφωνα  με το Αρθ. 10 παρ 3 Ν.27/1986 στο Αστυνομικό προσωπικό χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές 22 ημερών κατά έτος, που πάσχει από νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας για την πραγματοποίηση της σχετικής αγωγής και την θεραπεία που απαιτείται.

Υπάρχουν Αστυνομικοί που πάσχουν από καρκίνο και επιτρέπεται κατόπιν έγκρισης του θεράποντα ιατρού να πραγματοποιήσουν αυτήν την χημειοθεραπεία κατ΄οίκον. Με την εξέλιξη της ιατρικής και των φαρμακευτικών σκευασμάτων   δύναται πλέον, να χορηγούνται τα ειδικά αυτά φάρμακα στον ασθενή και να πραγματοποιεί την θεραπεία κατ΄οίκον. Επισημαίνοντας βέβαια ότι οι παρενέργειες των φαρμάκων είναι παρόμοιες όπως αυτές αν νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και απαιτείται να παραμείνει κλινήρης.

Πλην όμως σε διευκρινιστική ερώτηση από Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ για την χορήγηση αυτής της αδείας σε Αστυνομικούς που πραγματοποιούν την εν λόγω θεραπεία κατ οίκον δεν δίδεται αυτή η άδεια αναγκάζοντας τους συνάδελφούς να κάνουν χρήση κανονικής αδείας.

Οι συνάδελφοι που πάσχουν από χρόνια και δυσίατα νοσήματα χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, είναι ασθενείς και είναι παράλογο να διανύουν την κανονική άδεια για την θεραπεία τους. Δεν διάλεξε να ασθενήσει από ένα  δυσίατο νόσημα για να τιμωρείται μη παρέχοντας του αυτήν την ειδική άδεια.

Θεωρούμε τον νόμο αυτόν αναχρονιστικό καθώς και τις διευκρινιστικές διαταγές που εκδοθεί και δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη της ιατρικής και τις απαιτήσεις της σύγχρονης  κοινωνίας.

Ζητάμε αυτή η άδεια να χορηγείτε στους Αστυνομικούς που πάσχουν από χρόνια και δυσίατα νοσήματα  και εκτελούν την θεραπεία κατ οίκον.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ Τριαντάφυλλος                       ΜΠΑΤΖΟΛΑΣ Εμμανουήλ