Nέα-Ανακοινώσεις Δραστηριότητες

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Η απόφαση των ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ μεταθέσεων  ή για να κυριολεκτούμε η άρνηση λήψης απόφασης αναφορικά με τις μεταθέσεις που περιμέναμε ως Μάννα εξ ουρανού όλες οι Υπηρεσίες και ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά, ήταν η ταφόπλακα για όλες τις Διευθύνσεις και χωρίς καμία αμφιβολία, σίγουρα για τις Διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι μια στάση ηχηρής απαξίωσης της καθημερινής υπέρβασης και της αυτοθυσίας των συναδέλφων μας οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν σαν πιόνια σε σκακιέρα για να εξυπηρετηθούν κυρίως επικοινωνιακές ανάγκες. Δεν υπήρχαμε πουθενά. Δεν ακούστηκε κανένας μας. Υπήρχαν μόνο νούμερα. Στην πλειοψηφία τους ¨κουλουράκια¨.

Ματαιώθηκαν έτσι οι ελπίδες των συναδέλφων να μετακινηθούν επιτέλους εγγύτερα προς τις εστίες τους και των Διευθύνσεων Αστυνομίας να καλύψουν τα κενά τους ώστε να διαφυλάσσουν την  Ασφάλεια των πολιτών χωρίς να αποστραγγίζουν σωματικά και ψυχικά το υπάρχον δυναμικό.

Το φάντασμα της αποδυνάμωσης της αστυνόμευσης στην επαρχία πλανάται σε όλη τη Χώρα αφού οι Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και γερνάνε καθώς  πλείστοι συνάδελφοι πλέον είναι ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση. Οι κενές οργανικές θέσεις μείνανε κενές οργανικές θέσεις και οι Υπηρεσίες μαζί το δυναμικό τους μείνανε να ασθμαίνουν.

Η αγανάκτηση και η απογοήτευσή μας για τον εμπαιγμό  δεν περιγράφονται με λόγια. Όταν ο καθένας Αστυνομικός βάζει  πλάτη και στηρίζει την κοινωνία και το κράτος, είναι δίκαιο να  χαίρει της ελάχιστης ανταπόδοσης για αυτό.

Αντ’ αυτού τι είδαμε πάλι; Ότι ένας  (Αστυνομικός) για όλους και όλοι (οι άλλοι)……για τους δικούς τους σκοπούς.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα. Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε τα δίκαια. Γιατί αυτό αξίζει στον κάθε αστυνομικό που ματώνει με φιλοτιμία και αυταπάρνηση για να τιμήσει την Αστυνομία τη στολή του και το καθήκον του.

Συνημμένο