Nέα-Ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΦΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΦΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!!!!

    Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!!! Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η σημασία, βαρύτητα και σπουδαιότητα της Κυβέρνησης στο λειτούργημα που επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός είναι μηδενική!!!

   Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο άρθρο 37 του Ν. 5079/2023 που επιτέλους και μετά από 9 χρόνια εξομοίωνε τις δικαιολογούμενες δαπάνες διανυκτέρευσης των συναδέλφων μας με αυτές των υπαλλήλων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, τη Μ. Δευτέρα κατατέθηκε με περισσή σπουδή εκ μέρους του Υπουργείου μας μια αυταρχική και ντροπιαστική τροπολογία που κοστολογεί την αξιοπρέπεια διαμονής των αστυνομικών στο πλαφόν των 30 Ευρώ την ημέρα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, κατατάσσοντας τους Έλληνες Αστυνομικούς σε πολίτες τριτοκοσμικής χώρας, καθώς με αυτήν την πενιχρή αποζημίωση μόνο σε τρώγλη ή σε παγκάκι θα μπορέσεις να διανυκτερεύσεις. Μια ενδεχομένως αντισυνταγματική τροπολογία, καθώς δεν τηρούνται οι αρχές της ισότητας και αναλογικότητας και να είστε εξ΄αρχής σίγουροι ότι για αυτό το ψηφισθέν έκτρωμα θα αποφανθεί και η δικαιοσύνη.

   Να ΄΄συγχαρούμε΄΄ την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία για το σθένος και την πυγμή τους για αυτήν την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ούτε τα ευχαριστώ ούτε τα χτυπήματα στην πλάτη εννοούν, σε έναν κλάδο που αριθμεί 150 νεκρούς εν ώρα καθήκοντος. Βέβαια, δεν τολμούν να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά να υλοποιήσουν την από προ ενός έτους εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για επιστροφή 2.500 Αστυνομικών από τα Επίσημα σε μάχιμες υπηρεσίες γιατί εκεί προφανώς ΄΄δεν τους παίρνει΄΄ παραμυθιάζοντας τον κόσμο ότι έχει δήθεν πραγματοποιηθεί.

     Δεν τολμούν επίσης να επανεξετάσουν την ανθρωπογεωγραφία της Ελληνικής Αστυνομίας συντηρώντας  ένα οργανόγραμμα που θεσπίστηκε πριν 40 χρόνια και προσπαθούν με πασαλείμματα να αντιμετωπιστεί το εκσυγχρονισμένο και ολοένα επικινδυνότερο έγκλημα, ενώ τα παρεχόμενα εφοδια και εξοπλισμοί του Έλληνα Αστυνομικού είναι οι πλέον απαρχαιωμένοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την σκανδαλωδώς εξωφρενική μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης για τις αποσπάσεις των συναδέλφων μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η οποία συνιστά έμπρακτη και ηχηρή απαξίωση της προσφοράς των Αστυνομικών στο κράτος και στην κοινωνία. Στο πνεύμα των ημερών ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και πάλι οι Έλληνες Αστυνομικοί από την ίδια την ηγεσία τους, η οποία τους κατατάσσει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας απαιτώντας συγχρόνως να παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να μας υποδείξουν ποια είναι τα καταλύματα που μπορεί κάποιος να διαμείνει αξιοπρεπώς με 30 Ευρώ ημερήσια αποζημίωση και αφού πρωτίστως διανυκτερεύσουν οι ίδιοι τους σε αυτά, τότε θα μπορέσουμε να διαμείνουμε και εμείς.

   Έχει αναφερθεί πολλάκις από το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι η μοναδική αλήθεια…Το φιλότιμο και η εργατικότητα του Έλληνα Αστυνομικού συντηρεί και λειτουργεί αυτόν τον αξιόπιστο μηχανισμό που ονομάζεται Ελληνική Αστυνομία και όχι οι διαταγές και υποδείξεις Πολιτικής & Φυσικής Ηγεσίας όπως ψευδώς παρουσιάζεται στην Ελληνική κοινωνία. Με τέτοιες επονείδιστες πρακτικές, το φιλότιμο των συναδέλφων μας  θα εκλείψει και τότε θα αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας.

   Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια μας με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα που αγωνιζόμαστε για τα δίκαια όλων των πολιτών και την ασφάλεια της κοινωνίας  και δεν θα γίνει επ’ουδενί αποδεκτό να θυσιαστεί η αξιοπρέπεια μας στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

   Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να λάβει θέση, αποδεικνύοντας ότι οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για στήριξη των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών δεν αποτελούν απλά πομφόλυγες!!!

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ…..