Nέα-Ανακοινώσεις

Καταγγελία της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς για λαθρομετανάστη με φυματίωση στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Παιονίας!!!!

Με ενεργή φυματίωση διεγνώσθη ένας λαθρομετανάστης υπήκοος Πακιστάν που συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων και στην συνέχεια κρατήθηκε στα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας για εννέα (9) ημέρες .

Σε αυτό το χρονικό διάστημα από την στιγμή της σύλληψης ως την μεταφορά του στο Νοσοκομείο ήρθαν σε επαφή μαζί του περισσότεροι από πενήντα Αστυνομικοί και περισσότεροι από είκοσι συγκρατούμενοι του.

Μεταφέρθηκε μετά από διαταγές με όχημα περιπολίας τουλάχιστον τέσσερις φορές και όχι με ειδικά διαμορφωμένο όχημα μεταγωγών λόγω έλλειψης, για αποτυπώματα, εξετάσεις σε νοσοκομεία σε αποστάσεις διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας, βρισκόμενοι οι Αστυνομικοί σε άμεση επαφή μαζί του .

Η ηγεσία ως τώρα έχει αρκεστεί στην έκδοση διαταγών για την εξάπλωση των μεταδοτικών νοσημάτων αλλά χωρίς να χορηγήσει στο Αστυνομικό προσωπικό γάντια ,μάσκες και αντισηπτικά, θέτοντας για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο το Αστυνομικό προσωπικό.

Σήμερα καλούνται όλοι οι Αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον φορέα της φυματίωσης να προβούν σε εξετάσεις με δική τους πρωτοβουλία, όταν η Υπηρεσία ομαδικά εξέθεσε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους Αστυνομικούς, από δικές της παραλείψεις .

Η ‘Ένωση μας έχει καταγγείλει και  πολλές φορές και καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις από υγειονομικό υλικό στα τμήματα αλλά και την πολυήμερη παραμονή των αλλοδαπών γυναίκες -παιδιά, των τριάντα ημέρων, στα κρατητήρια της Δ.Α Κιλκίς, μετατρέποντας τα, σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης.

Έχουμε προτείνει στο παρελθόν και επανερχόμαστε ζητώντας για ακόμη μια φορά

-Να υπάρχει τακτική χορήγηση υγειονομικού υλικού στις Υπηρεσίες.

-Να χορηγούνται υπηρεσιακά σημειώματα αναχώρησης από την χώρα στους αλλοδαπούς στον απολύτως απαραίτητα χρόνο για την ταυτοποίηση τους.

Η Ένωση μας εχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί ομαδικός προληπτικός έλεγχος για τους Αστυνομικούς που ήλθαν σε επαφή με τον φορέα της φυματίωσης στο Νοσοσκομείο Κιλκίς και στο Νοσοκομείο Γουμένισσας.