Nέα-Ανακοινώσεις

Διεκδίκηση επιδομάτων αδείας και εορτών

Προς :  Ενημέρωση μελών μας.

– Σας ενημερώνουμε ότι με τους Νόμους 4024/2011,4093/12 και 4354/2015 καταργήθηκε  η καταβολή δώρων Χριστουγέννων -Πάσχα και επιδόματος αδείας, ποσού 500-250-250 ευρώ αντίστοιχα.

-H Π.Ο.Α.Σ.Υ, επέλεξε κάποια Περιφερειακά Πρωτοδικεία, με κριτήρια καθαρά νομικά και κατέθεσε αγωγές μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια. Μια από αυτές τις πιλοτικές  προσφυγές σε συνεννόηση με  μια άλλη Δικαστικών Υπαλλήλων ,ετέθη προδικαστικό ζήτημα κατευθείαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

-Το Συμβούλιο της Επικρατείας εισήγαγε την υπόθεση στο 6ο Τμήμα και όχι στην Ολομέλεια. Δικάστηκε  τον Ιούνιο που μας πέρασε, χωρίς ακόμα όμως να έχουμε απόφαση. Αν κριθεί θετικά για εμάς, τότε θα τεθεί στην Ολομέλεια για να κριθεί για όλο το Δημόσιο Τομέα. Το ίδιο θα γίνει αν κριθεί οποιαδήποτε αγωγή που κατατέθηκε στα πολιτικά δικαστήρια η οποία θα τεθεί αντίστοιχα στον Άρειο Πάγο.

-Σε αυτήν την φάση γεννάται  το δικαίωμα του καθενός να υποβάλει αγωγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων για διεκδίκηση των ανωτέρω ποσών ως την 17-12-2018 για να μην χαθεί το δικαίωμα διεκδίκησης του δώρου Χριστουγέννων του 2016,δηλαδή εορτές Χριστουγέννων 2016-2017-2018,εορτών Πάσχα 2017-2018 και  αδείας 2017-2018 συνολικά 2500 ευρώ.

-Υπάρχει βέβαια η επιλογή για όποιους το επιθυμούν αντί για αγωγές να κάνουν σχετικές αιτήσεις. Όπου αν υποβάλλουμε αίτηση διακόπτουμε την παραγραφή για 6μηνο και νέα αίτηση δεν μπορεί να κατατεθεί για την ίδια αιτία. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να παγώσουμε την παραγραφή για ένα εξάμηνο.

-Επειδή βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του 6 τμήματος του ΣΤΕ ,μπορούμε καταθέσουμε την αίτηση για αναγνώριση απαίτησης και διακοπής παραγραφής για ένα εξάμηνο και κατόπιν θετικής έκδοσης της απόφασης να προβούμε στην κατάθεση αγωγής στα Διοικητικά Δικαστήρια.Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την θετική έκβαση της αγωγής, αλλά ούτε και αρνητική Ξεκινάει μια δικαστική διεκδίκηση όπου θα κριθεί στα Δικαστήρια με πολυετή διάρκεια .

-Η Ένωση μας  παρακολουθώντας εκτεταμένα το θέμα και λαμβάνοντας απόψεις από δικηγορικά γραφεία αποφάσισε να προκρίνει να κατατεθούν αιτήσεις, αυτήν την στιγμή, για όποιον από τα μέλη μας επιθυμεί και κατόπιν έκδοσης απόφασης από το ΣΤΕ να κατατεθούν οι αγωγές.

-Αν κάποιος επιθυμεί να καταθέσει αυτήν την στιγμή αγωγή αποστέλλουμε δύο προσφορές δικηγορικών γραφείων του κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ με καταβολή 20ευρώ και 3% επί του επιδικαζόμενου ποσού, όπου το ποσό θα κρατηθεί από την μισθοδοσία ,και του κ. ΛΑΓΟΥ με καταβολή 20 ευρώ.

-Οι προσφυγές που θα συμπληρωθούν για τον κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ θα δοθούν στην Ένωση μας για τις περαιτέρω δικές μας ενέργειες.

-Οι προσφυγές που θα συμπληρωθούν για τον κ. ΛΑΓΟ ,να κατατεθεί στην τράπεζα το ποσό που αντιστοιχεί και αναγράφεται στην αίτηση και μαζί με την αίτηση και την απόδειξη πληρωμής θα δοθούν στην Ένωση για τις δικές μας ενέργειες.

-Οι προσφυγές να συμπληρωθούν ως την 15/11/2018.Οι αιτήσεις ως την 20/11/2018.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

             Ο Πρόεδρος                                            Ο  Γενικός Γραμματέας

Ναλμπάντης Τριαντάφυλλος                            Μπατζόλας Εμμανουήλ

 

Σχετικά Έγγραφα :

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Γ. ΛΑΓΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Χ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Χ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ 

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ