Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς - Τ.Α Κιλκίς
Τ.Α Κιλκίς | 19.12.2021

Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Εντοπίστηκαν πάνω από 1,4 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων, καθώς και 112 κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (19 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-> 71.360 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 1.427.200 τεμάχια τσιγάρων) και

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς - Τ.Α Κιλκίς
Τ.Α Κιλκίς | 19.12.2021

-> 2.240 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, συνολικού βάρους 112 κιλών,

τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Επίσης κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του, το ένα εκ των οποίων έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.