Nέα-Ανακοινώσεις Δικαστικές Διεκδικήσεις-Καταγγελίες-Αγωγές

Καταγγελία της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς για προσαγωγές προσφύγων με πεζοπορία χιλιομέτρων!!!

-Δεν πέρασαν δυο έτη από την εκκένωση της Ειδομένης και διαπιστώνουμε ότι πολλοί έχουν ξεχάσει πως  δημιουργήθηκε. Ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης είναι παρόμοιος με αυτόν του καλοκαιριού του 2015 όταν δημιουργήθηκε. Ίσως κάποιοι επικαλεστούν τους αριθμούς για να αποδείξουν το   αντίθετο θα χάσουν όμως την ουσία. Κατά ομάδες, πρόσφυγες προσπαθούν να εξέλθουν των συνόρων με κατεύθυνση τις χώρες της Ευρώπης.

-Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, προσπαθούν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν οποιονδήποτε πρόσφυγα-μετανάστη σε αυτήν την περιοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόχειρος καταυλισμός, χωρίς όμως τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα. Στην Δ.Α Κιλκίς αυτή την στιγμή υπάρχει ένα μεταγωγικό όχημα στο Τ.Σ.Φ Παιονίας το οποίο βρίσκεται όπως τα περισσότερα οχήματα στο συνεργείο και κανένα στο Τ.Σ.Φ Δοϊράνης. Οχήματα που έχουν παραδοθεί  στα Συνοριακά Τμήματα για την φύλαξη των συνόρων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ,βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα καλύπτοντας ανάγκες περιπολιών στον αστικό ιστό.

-Αποτέλεσμα αυτών, σήμερα μετά τον εντοπισμό τριάντα ενός προσφύγων-μεταναστών σε αγροτική περιοχή της Ειδομένης να αναγκαστούν οι Αστυνομικοί να προσαγάγουν στο συνοριακό τμήμα Ειδομένης για ταυτοποίηση και έλεγχο προσφύγων (ηλικιωμένων ανδρών και νεαρής ηλικίας) σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, με πεζοπορία τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων, παρουσία Αστυνομικών frontex. Τακτική που ακολουθείται για πολλοστή φορά. Η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας ανείπωτη, έχουμε κουραστεί να μας χαϊδεύετε στην πλάτη και να βρίσκουμε λύσεις μόνοι μας.

-Δεν επαρκεί ένα μεταγωγικό όχημα των 15 ατόμων(που μπαινοβγαίνει στα συνεργεία), για να ανταπεξέλθει στην μεταφορά των προσφύγων, καθώς η διαδικασία καταγραφής, συνέντευξης, λήψης αποτυπωμάτων ταυτοποίησης είναι ιδιαίτερα δαιδαλώδης και ο αριθμός προσφύγων μεγάλος.

-Ο διασυρμός από τις αναφορές των αστυνομικών FRONTEX προς τα Ευρωπαϊκά σημεία λήψης αναφορών τους, ως προς έλλειψη των τεχνικών μέσων και την τακτική μεταφοράς των προσφύγων είναι βέβαιος.

-Δεν πέρασαν λίγοι μήνες που παραδόθηκαν μεταφορικά οχήματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Έβρου για την διακίνηση των προσφύγων. Στην Δ.Α Κιλκίς δεν παραδόθηκε κανένα. Δεν υφίσταται το προσφυγικό στην Ειδομένη;

-Κρούουμε τον κώδωνα προς αποφυγή οποιασδήποτε δυσάρεστης εξέλιξης ζητάμε την άμεση ενημέρωση της ηγεσίας και την άμεση ενίσχυση της Δ.Α Κιλκίς με μεταγωγικά και περιπολικά οχήματα.