Καταγγελία σχετικά με την συγκρότηση Διμοιρίας Υποστήριξης και Ο.Π.Κ.Ε Κιλκίς .

Σήμερα 11/03/2021, τις πρώτες πρωινές ώρες προφορικά διατάχτηκε να συγκροτηθούν η Διμοιρία Υποστήριξης και η Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς για να εκτελέσουν υπηρεσία εκτός έδρας και συγκεκριμένα την 11:00 ώρα  της ιδίας ημέρας στην Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι και βραδινή βάρδια οι δεύτεροι . Οι Αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την εκτέλεση Υπηρεσίας δύο ώρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα να ανακληθούν ημερήσιες αναπαύσεις και να αλλάξει η ημερήσια διάταξη υπηρεσίας ,καταστρατηγώντας τις σχετικές διατάξεις σχετικά με το ωράριο εργασίας, της εβδομαδιαίας διάταξης Υπηρεσίας και να διαταραχθεί βάναυσα ο προσωπικός και οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων Αστυνομικών.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη για την συγκρότηση της Διμοιρίας τις προηγούμενες ημέρες, έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός άρα και ενημέρωση; Δεν υπήρχε επιχειρησιακός σχεδιασμός και  όλα έγιναν στο ¨πόδι¨;

Για μια ακόμη φορά καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών πολύ απλά γιατί κάποιοι μπορούν να το κάνουν από την στιγμή που ουδεμία συνέπεια θα έχουν για αυτήν την πράξη.

Με πρωτοβουλίες του συνδικαλιστικού κινήματος εδώ και χρόνια εχουν εκδοθεί σχετικές  διατάξεις που κατοχυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών και εξασφαλίζουν τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Όπως διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά οι αρμόδιοι για την τήρηση τους, είναι εκείνοι που τις παραβιάζουν. Εάν επιθυμείτε να συμπεριφέρεται ο Έλληνας αστυνομικός ως επαγγελματίας, συμπεριφερθείτε του ανάλογα.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά τις ενέργειες της διοίκησης η οποία με τις ενέργειες και τις παραλείψεις της δε δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και μας ξυπνάει κακές αναμνήσεις.

Βρισκόμαστε στο πλευρό όποιου συναδέλφου επιθυμεί να ασκήσει οποιοδήποτε έννομο συμφέρον, απορρέει από την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων του, κατά παντός υπευθύνου.