Δεν είναι βάρβαροι οι Αστυνομικοί κ. Αγαθοπούλου !!

Δεν είναι βάρβαροι οι Αστυνομικοί κ. Αγαθοπούλου.

Την 15η Μαρτίου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κιλκίς , κ Ειρήνη Αγαθοπούλου  προέβει σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης κατά της Αστυνομικής βαρβαρότητας, κατόπιν τούτου η Ένωση μας απέστειλε επιστολή ως ακολούθως:

Πρόσφατα αναγνώσαμε την τοποθέτηση – ανακοίνωση σας, σχετικά με την καθιέρωση της 15ης Μαρτίου ως παγκόσμιας ημέρας Αστυνομικής βαρβαρότητας, ισχυριζόμενη ότι η Αστυνομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από κάθε όριο καθώς επίσης ότι όι Έλληνες Αστυνομικοί στο όνομα της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης βρισκόμαστε πανταχού παρόντες δέρνοντας ξεγυμνώνοντας αδικώντας κάθε μέσο βίας και σεξουαλική παρενόχληση, παραβιάζοντας απροκάλυπτα και με υπέρμετρη θρασύτητα κάθε ίχνος ατομικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Δικαίωμα σας αναφαίρετο όπως και κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράζει την άποψη του ελεύθερα.

Ως θεσμικό όργανο και αντιπροσωπεύοντας τον εργαζόμενο Αστυνομικό, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός διαχρονικά στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων που καλείται να επιτελέσει το καθήκον του και το κάνει πάντοτε με αυταπάρνηση και ζήλο πως έχει μάθει τόσα χρόνια ανεξαρτήτως πολιτικού σχηματισμού που κυβερνάει την χώρα.

 Αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε όλες τις εργασιακές ομάδες υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν εκτιμούν σωστά καταστάσεις ,με αποτέλεσμα να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους όπως συμβαίνει και σε αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπάρχουν Αστυνομικοί που εκτιμούν λάθος μια κατάσταση και επιλαμβάνονται με την μη προβλεπόμενη τακτική όπου σα βεβαιώνουμε ότι είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και τυγχάνουν της ανάλογης πειθαρχικής διαδικασίας.

Παρ΄όλα αυτά στην ανακοίνωση σας μιλώντας για Αστυνομική βαρβαρότητα κ.τ.λ τοποθετείται ένα μεγάλο ποσοστό στο  ίδιο τσουβάλι με αυτούς που δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τους, αμαυρώνοντας το ήθος και την προσωπικότητα, μεγάλου ποσοστού των Αστυνομικών και όλα αυτά προάγοντας τις πολιτικές σας σκοπιμότητες. Δυστυχώς δεν αναγνώσαμε παρόμοια τοποθέτηση για άλλη εργασιακή ομάδα ,οι υπόλοιπες πράττουν πάντα όπως προβλέπεται;  τα λάθη τους δεν επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών της χώρας;

Διαχρονικά όλα τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν την Ελληνική Αστυνομία για να προάγουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Δυστυχώς εσείς όπως και άλλα στελέχη κυβερνήσεων, πολιτικών παρατάξεων ως και σήμερα, δεν έχετε  σκύψει για να λύσετε τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα του κλάδου μας. Πρόσφατα σας αποστείλαμε ένα υπόμνημα αναφέροντας τα προβλήματα του κλάδου μας, δυστυχώς όμως ως και σήμερα δεν είδαμε κάποια τοποθέτηση σας ή παρέμβαση σας για την προώθηση, των δίκαιων και διαχρονικά άλυτων αιτημάτων μας, όπως πράξατε και με την σχετική σας ανακοίνωση.

 Όταν μιλάμε λοιπόν για τον Έλληνα αστυνομικό καλό είναι πρώτα να κοιτάμε  όλοι πρώτα τον εαυτό μας στον καθρέφτη, διότι εσείς όπως και όλοι οι άλλοι που κυβέρνησαν αυτήν την χώρα ΄΄περάσατε και δεν ακουμπήσατε ΄΄.

 Δεν ακουμπήσατε την επικινδυνότητα της εργασίας μας με 138 νεκρούς εν ώρα υπηρεσίας.

Δεν ακουμπήσατε το επίδομα παραμεθορίου για τους Αστυνομικούς της Περιφέρειας του Κιλκίς, με καθήκον να φυλάνε τα ογδόντα τρία χιλιόμετρα περίπου χερσαίων συνόρων.

Δεν ακουμπήσατε την επίλυση της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας, καθώς κάθε έτος δεν αποζημιώνονται όλες οι δεδουλευμένες ώρες νυχτερινής αποζημίωσης.

Δεν ακουμπήσατε την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων.

Ψηφίσατε μισθολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας διαιρώντας σε κατηγόριες τον ομοιόβαθμο – χαμηλόβαθμο  εργαζόμενο Αστυνομικό.

Δεν ακουμπήσατε την αναβάθμιση των Αστυνομικών σχολών.

Σας καλούμε να σταματήσετε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων Αστυνομικών, να συναινέσετε με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο για την επίλυση των αιτημάτων μας και επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία να επικεντρωθεί στην προστασία των συμπολιτών μας.

Προστατέψτε μας για να μπορούμε να προστατέψουμε όλους του πολίτες αυτής της χώρας.

Αναδημοσιεύουμε την αναφερόμενη δήλωση για ανάγνωση.

Σε δήλωση προέβη η βουλεύτρια νομού Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την 15η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας.

«15 Μαρτίου 1997 καθιερώνεται η ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας.

15 Μαρτίου 2021 η αστυνομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από κάθε όριο, απειλώντας όσους και όσες αντιδρούν στη διαρκή καταστρατήγηση θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που αντιδρούν στις νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές της ΝΔ, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Φοιτητές και φοιτήτριες, πρόσφυγες, μετανάστες και μετανάστριες, άτομα ΛΟΑΤΚΙ+, οικογενειάρχες και μικρά παιδιά βλέπουν τα γκλοπς της αστυνομίας να πέφτουν πάνω τους με ορμή κάθε μέρα, με κυβερνητική εντολή και με κυβερνητική κάλυψη.

Η αύξηση της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας επιτείνεται και διογκώνεται όσο στην συνείδηση των πολιτών γίνεται ορατή η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί και να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων, εν μέσω μάλιστα μιας κοινωνικής, πολλαπλής κρίσης που η ίδια δημιούργησε, επιστρατεύει την ωμή και άγρια βία της αστυνομίας, η οποία – όπως πρόσφατα είδαμε – μπορεί να έχει θύματα και από τις δύο πλευρές.

Ένα χρόνο τώρα, η αστυνομία – στο όνομα της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης – βρίσκεται πανταχού παρούσα, δέρνοντας, ξεγυμνώνοντας, ασκώντας κάθε είδους βία και σεξουαλική παρενόχληση, παραβιάζοντας απροκάλυπτα και με υπέρμετρη θρασύτητα κάθε ίχνος ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Οι καταγγελίες για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί κατά 75% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Απέναντι σε αυτό το σπιράλ έντασης και αυταρχισμού, που έχει υπαίτιους τους κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη, συντάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και η πλειοψηφία των αστυνομικών που αναγνωρίζουν τον ρόλο τους ως «προστάτες του πολίτη» και όχι ως ξυλοφορτωτές.

Απέναντι στη σημερινή αυταρχική κυβέρνηση έχει ήδη ξεσηκωθεί ένα τεράστιο κίνημα οργής και αγανάκτησης, που έχει κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καταδικάζοντας τη στυγνή βία, τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και τη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία κατέφυγαν σε μια ασύστολη προπαγάνδα και λογοκρισία, αλλοιώνοντας βίντεο ή αποσιωπώντας σκηνές βίας και αστυνομικής βαναυσότητας, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Κάθε έννομη δημοκρατική πολιτεία οφείλει να προβληματιστεί για το εύρος της κρατικής βίας και των εντεταλμένων οργάνων της. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός ας αναλάβουν επιτέλους την πολιτική ευθύνη για το κρεσέντο βίας, του οποίου μάρτυρες είμαστε όλοι και όλες εδώ και 19 μήνες.
Απέναντι στην τρομολαγνεία και την εξουσιομανία των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της ΝΔ απαιτούμε:

• Τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση της ΝΔ και των αστυνομικών οργάνων

• Τον τερματισμό κάθε κακομεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης χρήσης βίας, από τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου

• Διαρκή διαφάνεια και λογοδοσία και άμεση και σε βάθος διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αστυνομία

• Το δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης των ανθρώπων στην Ελλάδα θα είναι πλήρως σεβαστό, ακόμη και σε περίοδο πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις υγειονομικές παραμέτρους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

• Την διαρκή επιμόρφωση των αστυνομικών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φύλου, σεξισμού, ρατσισμού

• Την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ της ελληνικής αστυνομίας

• Την άμεση έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και την δίκαιη απόδοση ευθυνών και ποινών

Οι πολίτες μίλησαν! Ο φόβος αλλάζει πλευρά!»

 

 

Μέγεθος γραμματοσειράς