Ενημέρωση σχετικά με την μάχιμη πενταετία!!!

Την 22-02-2018 κατα την διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών ΠΟΑΣΥ Πανταζή Βασίλειο έγινε ενημέρωση για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους:
Μάχιμη πενταετία: Μετά από συνάντηση της ΠΟΑΣΥ και λοιπών Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε γνωστό σε προφορικό επίπεδο ότι δεν θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού. Οι διατάξεις του ν. 3865 /2010 δεν μεταβάλλονται. Παραμένει το καθεστώς αναγνώρισης για τους συναδέλφους της προ του 30/09/1990, δηλ. γι’ αυτους που δεν εχουν καταβάλλει εισφορές και για τους συναδέλφους από την 01/10/1990 παραμένει ίδιο το ποσό για τις κρατήσεις, που αφορούν το πενθήμερο και όχι όλες τις αποδοχές. Επίσης κατι που αναμένεται να εισαχθεί είναι και η δυνατότητα αναγνώρισης κατά τη συνταξιοδότηση.
Τ.Π.Δ.Υ.:Απο τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε γνωστό ότι εκκρεμεί ο φάκελος στο Υπ. Εργασίας διότι η Διοίκηση του ΤΠΔΥ τη μία δέχεται και διαγράφει τους συναδέλφους απο το Ταμείο και την άλλη το θεωρεί ως σιωπηρή αποδοχή. Έγινε γνωστό ότι αναμένεται εκτενής απάντηση και συνεπώς δικαίωση της κακής πρακτικής που μέχρι σήμερα ίσχυε.