ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΑΣ.Υ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ !!!

Ένας χρόνος πέρασε που η χώρα ταλανίζεται από την  υγειονομική κρίση του covid -19. Για μια ακόμη φορά οι Έλληνες εργαζόμενοι Αστυνομικοί που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο,365 μέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κλήθηκαν και καλούνται να προστατέψουν τους συμπολίτες μας, επιτηρώντας και επιβάλλοντας την τάξη ,εκτελώντας διαταγές ,εκτεθειμένοι σε ένα άγνωστο μεταδοτικό νόσημα. Ακόμη και μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο ζωής,  όπως αναφέρουν όλοι οι ειδικοί επιστήμονες, η Πολιτεία δεν φρόντισε εγκαίρως  να παρέχει  τα απαραίτητα μέσα προστασίας ώστε οι Αστυνομικοί να εργάζονται σε κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες παρά μόνο κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, παρόλο που δεν είναι η μοναδική αλλά και καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του κράτους προς τούτο, καθόσον η εν γένει και κύρια αποστολή της Αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η προστασία της περιουσίας του πολίτη.

Οι πολίτες όλης της χώρας καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας συσσωρεύοντας κούραση και αγανάκτηση και ως φυσικό επακόλουθο θα είναι  να αντιδρούν και να ξεσπούν σε αυτούς που εργάζονται για την τήρηση και την επιβολή των μέτρων, τους Αστυνομικούς.

Κατόπιν αυτών και των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον δεκάδων Αστυνομικών και ιδιαίτερα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον σε έναν από αυτούς κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Ν. Σμύρνη και ενώ ισχύουν μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων, αγανάκτηση και έντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και δεν θα  επιτρέψουμε, να γίνει για άλλη μία φορά ο Έλληνας εργαζόμενος  Αστυνομικός «αποδιοπομπαίος τράγος», σε μία χώρα που υπάρχουν αρμόδιοι που λαμβάνουν αποφάσεις και ο Αστυνομικός τις εκτελεί. Η Αστυνομία οφείλει να βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη να αφουγκράζεται τους φόβους και τις ανησυχίες  του, πισωγύρισμά στις σχέσεις μεταξύ Έλληνα Αστυνομικού και πολίτη θα είναι καταστροφικό για το μέλλον της χώρας.   Εάν υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο έτος με αποκορύφωμα τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις κατά των Αστυνομικών, σίγουρα αυτές δεν ανήκουν στον Έλληνα Αστυνομικό. Ας τις αναλάβουν, αυτοί που τις έχουν διαχρονικά και ας μας προστατέψουν πριν θρηνήσουμε νεκρό.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους τραυματίες συναδέλφους μας, με την ευχή να είναι οι τελευταίοι, και σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειές και τις Υπηρεσίες τους.

Μέγεθος γραμματοσειράς